Telepítés menete

Mindenek előtt fel kell mérni a terep sajátosságait: A cserepek típusa, a tetőszerkezet minősége, sajátosságai meghatározzák a tartószerkezet elkészítésének menetét. 

  1. A napelemek helyének pontos meghatározása után felszereljük a konzolokat; rögzítésük a szarufákhoz (ellenléceken át) történik, 80-100-as csavarokkal.
  2. A konzolokra illesztjük és rögzítjük az alumínium síneket.
  3. A panelek elhelyezése előtt érdemes a sínek földelését elvégezni.
  4. Ezután az alumínium síneken elhelyezzük a napelemeket. Ezeket köztes-; és végleszorítókkal rögzítjük, vezetékeiket összedugjuk.
  5. A rendszertől a falra szerelt (árnyékolt, védett, de általában kültéri vagy garázshelyiségben elhelyezett) inverterhez vezetjük a szolárkábeleket.
  6. A túlfeszültségvédelem megoldása után a lakáselosztóhoz kötjük be az invertert.

Hagyományos (nem digitális!) óráknál nem szükséges a bekötéssel megvárni, hogy a szolgáltató kicserélje a villanyórát. Bár a visszatáplálás (óra visszafelé forgatása) még nem fog működni, de megállítása már napos időben igen.

A rendszerek telepítési ideje nagyon függ az adott helyszíntől, a tető minőségétől, stb. Egy-; vagy kétszintes épületnél, cseréppel fedett ferdetetőre egy 3 kW-os rendszer telepítési ideje kb. 1,5 munkanap.

 

Weblap: Savora